Email: info@resursbokning.com      |     Telefon: 08-407 07 30
ResursBOKNING – Schema och tidrapportering online

Schemaläggning
Dra/släpp-funktion

Schemaläggning

Få överblick och återta kontrollen!

ResursBOKNING är ett webbaserat schemaläggningsprogram som har en enkel och stilren schemaläggning som levererar retro design med bästa funktionalitet! Bygg upp ett eller flera grundschema utifrån erat behov utan krångel, bara klicka och lägg till ett pass. Välj mellan färdig schemapassmallar eller skapa ett nytt schemapass direkt. Personalkostnader per dag redovisas längst ned på varje schema, vilket ger dig en direkt bild av hur mycket du måste omsätta dagligen för att nå ditt mål.

Se nedan för detaljerad information om schemaläggning i ResursBOKNING

Ladda ner appen redan idag!

Schemaläggning med överblick - Välj din vy!

ResursBokning - Schemaläggning med överblick
ResursBOKNING: Att ha en bra överblick över ditt schema och personal är A och O för att kunna ha kontroll och leverera kvalitativ schemaläggning.
ResursBokning - Schema - Dagsvy
ResursBOKNING Schemaläggning med Dagvy gör så du kan se ditt schema när du skall hantera detaljplanering för personalen.
ResursBokning - Schema - 4 Veckor
ResursBOKNING Schemaläggning med bra överblick gör det enklare att planera. Från 1 dag upp till en schemavy på 6 veckor ger dig kontrollen att planera kortsiktigt men även långsiktigt.

Välj själv hur din planeringsvy skall se ut!

Dagvy för detaljplanering

För att bättre kunna detaljplanera dagar finns tillgång till en dagvy som tydligt visar var det finns luckor mellan passen, samt belysa eventuell dubbelbemanning. En dagvy är mest lik en vanlig kalender, fast med tidsaxeln åt andra hållet för att kunna användas för fler personer och samtidigt kunna visa information om passen tydligt för både schemaläggare och personal.


Schemalägg flera veckor i taget
För att snabbt kunna få en överblick av schemaläggningen för en längre period framåt kan man se från 1 dag upp till och med 6 veckor framåt i samma vy. Passar mycket bra inför t.ex. semesterplanering, eller att kontrollera sitt 4-veckors rullande schema. Med dra och släpp-funktionen kan man enkelt lägga ut nya pass, använda befintliga passmallar samt byta pass. Med hjälp av en kalkyl till höger på varje anställd får man ut detaljerad data, t.ex. planerad tid, anställningsgrad.

Snabbfakta:
 • Schemavy 1 dag upp till 6 veckor
 • Färdiga Passmallar
 • Dra och släpp-funktion, enkelt schemalägga pass och hantera förändringar i schemat
 • Möjlighet till flera schema t.ex. per region
 • Filtrerbart schema per t.ex. personal, grupp, kompetens m.fl.
 • Analysera överbemanning och dygnsvila
 • Hitta tillgänglig personal med rätt kompetens
 • Kalkyl, Se anställningsgrad jämfört med planering i timmar och %
 • Bestäm sorteringsordning och information som skall visas på pass

Grundschema, behov och jobbförfrågan

Bygg enkelt upp ditt grundschema

ResursBokning ger dig möjlighet att kunna bygga upp ett eller flera grundschema som speglar en period från 1 till 6 veckor. Grundschemat kan byggas upp för flera i personalen samtidigt och enkelt rullas ut enligt önskad period. T.ex. brukar våra kunder inom Restaurang bygga grundschema per säsong och kan enkelt rulla ut eller uppdatera per person om så skulle behövas. Även här ser man den totala planeringen och kan jämföra mot anställningsgraden.


Vilka arbetspass måste täckas och vem kan egentligen ta passet?
Schemaläggningen tillåter dig att lägga upp de arbetspass som behövs täckas av personal, de sk. behovspassen. Dessa kan läggas ut sporadiskt eller rullas ut som återkommande behov. Schemaläggare kan enkelt se vad det finns för aktuella behov och vilka av behoven som fortfarande måste planeras ut på personalen. Personalen har möjlighet att kunna “visa intresse” på behov så schemaläggare vet om personalens tillgänglighet och önskemål. 
Schemasystemet har även möjlighet att skicka ut och fråga personalen om de kan arbeta ett pass, dvs ett utskick av en sk. jobbförfrågan. Här kan man direkt till personalen skicka ut en förfrågan om de kan ta ett arbetspass. Personalen har då möjlighet att visa intresse ELLER boka upp passet direkt. Jobbförfrågan skickas ut med appnotis, interntmeddelande till deras inbox, SMS och/eller e-mail. Man kan enkelt se vem som är tillgänglig och med funktionen “kompetens” kan man även se vem är kvalificierad att ta passet. 

Snabbfakta:
 • Möjlighet att bygga och rulla ut Grundschema
 • Lägg enkelt upp behovspass som skall täckas och sen se vilka som saknar bemanning
 • Skicka ut en jobbförfrågan per SMS, e-post och/eller notis/inbox till mobilappen
 • Låt personal visa intresse på behov och/eller boka upp sig direkt på en jobbförfrågan.
 • Lägg kompetens på pass och därmed begränsa personal till att se, visa intresse eller boka en jobbförfrågan.
 • Dagliga notiser kan läggas ut per dag vilket kan agera som en påminnelse till dig och din personal.
ResursBokning - Grundschema
ResursBOKNING: Bygg ett eller flera grundschema (1-6 veckor) som enkelt kan rullas ut och uppdateras.
ResursBokning - Behovspass och Jobbförfrågan
ResursBOKNING: Lägg ut Behovspass och se vilka i personalen som visat intresse alternativt bokat upp sig. Skicka även ut en mer direkt Jobbförfrågan direkt till mobilappen eller per SMS.
ResursBokning - Schema - Schemafilter
ResursBOKNING ger dig möjlighet att filtrera schemavy så du slipper störande information. Schemaläggare kan filtrera fram "Ekonomi" och därmed se Personalkostnad och jämföra mot omsättningsmål direkt vid schemaplaneringen.
ResursBokning - Schema - Personalkostnad vs. Omsättning
ResursBOKNING: Lägg ut Behovspass och se vilka i personalen som visat intresse alternativt bokat upp sig. Skicka även ut en mer direkt Jobbförfrågan direkt till mobilappen eller per SMS.

Funktioner som gör din schemaläggning till en positiv upplevelse

Schemafilter: “Visa vad jag vill se, nu!”

Som schemaläggare och administratör över schemaläggningen så har du möjlighet att filtrera din egna schemavy. Du kan välja att se endast de delar på schemat som är intressant för just dig! Välj enkelt om du vill visa pass från andra scheman (grå eller i färg), se behov, se jobbförfrågan och även personalkostnader. Om inte, filtrera bort det och förenkla din schemavy.

Se Personalkostnad vs. Omsättning i Schemavy

ResursBokning ger dig möjlighet att dagligen se kostnaden för din personal. Då kan du alltså se Personalkostnader (inkluderat med OB, Semester, arbetsgivaravgift m.m.) och kan då jämföra den med omsättningsmål direkt vid schemaplaneringen.


Filtrera mera!

Välj ut att se viss personal, filtrera och hitta personal med rätt kompetens (personalkompetens),  passtyper, kompetens på pass, en viss personal grupp, kund, timklasser och frånvaro. Möjligheten för att du skall kunna se det du vill, och nu, är bara några knapptryck iväg!

Hur passen skall visas på schema kan även det ställas in, t.ex. Text och tid, Endast text, Endast tid, Kund och tid, Kund, tid och passtyp samt Passtyp och tid. Sortera även personalordningen per namn, grupp eller valfri ordning där du själv bestämmer ordningen (drag&drop).


Funktioner som gör din dag enklare
Snabbt se information om personal, t.ex. telefonnummer eller kompetens. Tryck på en knapp och printa schemat vid behov. Enkelt att kopiera pass till en annan i personalen. Skapa rullningar på pass och gör dem återkommande. Enkelt att ta bort enstaka eller många pass på en eller flera i personalen. Vi gör det enkelt för dig! 
Snabbfakta:
 • Schemafilter som gör att du får se det du behöver
 • Se Personalkostnad vs. Omsättningsmål direkt i schemavy
 • Skriv ut schemat vid behov
 • Flertalet funktioner som gör din schemaläggning och vardag enklare

Nyheter

Senaste Uppdateringar

Läs om de senaste uppdateringarna och få snabba tips om hur du kan schemalägga smart i ResursBOKNING

Avgör själv! Testa ResursBOKNING och prova att schemalägga helt kostnadsfritt i 2 veckor - Det är busenkelt!

PROVA NU! REDAN KUND? LOGGA IN HÄR

Ladda ner appen redan idag!

Resursbokning Schemaläggning - Gå till toppen!