Email: info@resursbokning.com      |     Telefon: 08-407 07 30
ResursBOKNING – Schema och tidrapportering online

FAQ

Vanligaste Frågor & Svar

Nedanför kommer ni kunna gå igenom de vanligaste frågor och svar som förekommer om ResursBOKNING. Det handlar om allt från Funktionalitet, Kostnad, Tekniska frågor och mer. Om ni har fler frågor och inte hittar svaret, tveka inte att kontakta oss via chatten, telefon eller via e-post.

Se nedan för de valigaste Frågor & Svar om ResursBOKNING

Ladda ner appen redan idag!

1. Funktionalitet

Ja vi stödjer samtliga kollektivavtal såsom Hotell och Restaurang, Handels samt Kommunal/Vård. Dock är systemet anpassningsbart så du själv kan mata in egna avtal om ni skulle ha avvikelser från huvudavtalen.
Avtalen uppdateras kontinuerligt så fort en ändring är gjord i respektive avtal. Systemet stödjer också olika arbetsgivaravgifter på personnivå. Detta kan vara bra om ni har personal som går på arbetsmarknadspolitiska åtgärder eller är tillräckligt unga för att ha en lägre arbetsgivaravgift än den normala. Den normala avgiften är inlagd i systemet från början.

Kan jag både schemalägga och låta min personal tidrapportera?

För att spara in tid för schemaläggare och löneadministratör kan personalen tidrapportera i sin mobilapp och/eller via desktop. De rapporterade tiderna jämförs sedan med schemalagda tider och attesteras innan lönekörning där man kan tilldela t.ex. övertid.

Allt går att lösa! De flesta funktioner i Resursbokning är skapade på förfrågan från våra kunder och systemet uppdateras löpande med nya funktioner och förändringar för att tillgodose våra kunders behov.
På samma gång vill vi hålla schemaläggningen så enkel som möjligt och ha så få klick för att uppnå mer är vår ledstjärna i utvecklingen av schemaläggningstjänsten.

Självklart! Resursbokning har en helt nyutvecklad mobilapp som ger personalen möjlighet att kunna se sitt schema, se och boka lediga pass, se sina kollegors pass. Därtill kan de även kommunicera med schemaläggare och/eller ansvariga genom interna meddelande som hamnar i en Inbox. Läs mer om funktioner i mobilappen [HÄR].

Schemat fungerar även i webbläsare i de flesta moderna mobiler och man bör kunna använda de flesta funktionerna i systemet även som schemaläggare.

Man kan som personal även prenumerera på sitt schema, direkt in sin inbyggda kalender i mobilen, så kalendern automatiskt fylls på med pass från schemat. Detta fungerar i Android, iPhone, Windows Phone och Blackberry.

Ja. Schemat kan ses i både dagsvy, veckovy och månadsvy samt en del andra intressanta vyer som är anpassade för olika ändamål. Perfekt för dig som vill vara flexibel vid din schemaläggning.

Kan Resursbokning hantera schemaläggning för skola? Svaret är både ja och nej. Resursbokning schemaprogram är inte gjort för att bygga traditionella skolscheman utan mer personalschema eller resursschema.
Dock så går det att använda till en del av skolans behov. Kontakta oss gärna så kan vi berätta mer.

Resursboknings schemaläggningsprogram är just ett webbaserat schema som din personal kan dra nytta av. Personalen kan logga in och se sitt schema för kommande period. Personalen kan också schemalägga sitt önskeschema, vilket är en indikation till dig som schemaadministratör hur personalen skulle vilja jobba eller inte jobba. Dessutom är det ett enkelt sätt att ansöka om semester.

Din personal kan också prenumerera på sina pass så att dem får direkt i sin kalender antingen i mobilen eller i Microsoft Outlook.

Personalen har tillgång till sitt schema överallt så länge dem har en dator med internetkoppling.

Personalen kan också begära byten av pass som är schemalagda och även begära ledigt. Allt detta måste dock godkännas av schemaläggaren.

Du som administratör kan även välja att jobba med ditt schema och publicera det när du är klar. Här finns det dock regler och lagar man måste följa.

Fungerar ert system för personliga assistenter? Ja, Resursbokning fungerar och passar väldigt bra för verksamheter inom vård och omsorg såsom hemtjänsten eller för personliga assistenter. Vi har även stöd för kommunala avtal. Kontakta oss för en genomgång av schemasystemet.

Kan jag schemalägga olika skift? Ja, absolut! Med hjälp av våra olika schemamallar och grundschema så kan du underlätta din schemaläggning och på så sätt enkelt schemalägga dina olika skift.

Resursbokning är väldigt flexibelt och kan därmed användas till olika branscher, därmed även till schemaläggningen för butiker.

Du kan enkelt administrera och schemalägga din personal, se kostnader direkt på webben och föra över lönedata till ditt lönesystem.

Läs mer om schemaläggning [HÄR].

För att spara in tid för schemaläggare och löneadministratör kan personalen tidrapportera på nätet. De rapporterade tiderna jämförs sedan med schemalagda tider och attesteras innan lönekörning där man kan tilldela t.ex. övertid.

Resursboknings schemaläggningsprogram är ett webbaserat verktyg och fungerar därmed på både mac eller windows. Allt som behövs är en dator med internet och en modern webbläsare. Kan även användas tillsammans med en SMART Phone t.ex. Andorid eller iPhone via webbläsaren eller via mobilappen.

Ja absolut! Vår SMS-funktion och Push-notis till mobilapp gör att du på ett enkelt sätt kan skicka ut meddelande till din personalstyrka och ange hur många pass som ska bokas upp, personalen kan då svara via Mobilapp, SMS och/eller desktop och systemet håller reda på när alla pass är uppbokade!

Läs mer om mobilapp och SMS under “Funktioner”.

Vi har idag rullande, rullande för en person, grundschema, rörligt behovsschema och önskeschema. Alla dessa kan du kombinera så att du uppnår önskat resultat.

2. Kostnad

Kan man köpa enbart delen som ger mig möjlighet att schemalägga min personal?

Ja, Resursbokning är modulbaserat vilket innebär att vi kan skräddarsy systemet efter era behov och ni betalar därefter.

Exempelvis så kan ni köpa enbart delen för schemaläggning, ekonomi kan ni lägga till senare som ett tillval!

Priset på vårt schemaläggningsprogram varierar med storleken på ert företag och vilka funktioner ni vill ha. Även om ni är ideell förening och arbetar under säsonger sdå kan det påverka. Kontakta oss gärna så kommer vi kunna ge ett mer noggrant prisförslag efter vi fått höra era behov och situation. Rekommenderar även att ni tittar under menyn “Priser“.

3. Tekniska frågor

Schemaläggningssystemet fungerar med samtliga webbläsare men vi rekommenderar att använda Google Chrome för att få mest utav systemet.
Webbläsaren Google Chrome kan du ladda ner här: https://www.google.se/chrome/

Manual för schemaläggningen på webben finns inbakad i tjänsten beroende på användarnivå. På varje sida finns en flik som heter “Manual” där man kan läsa förklaringar om de funktioner som finns tillgängliga på just den sidan.

Samtliga stycken i manualen finns i programmet samlat under “Hjälp & Support”.

Har ni frågor eller funderingar hör ni av er till oss på supporten så hjälper vi er, samt får tillfälle att skriva ned er fundering för att senare kunna uppdatera manualen och därmed bli ännu tydligare.

4. Allmänna Villkor

ResursBoknings Allmänna Villkor hittar ni under följande länk [HÄR]

Kontakta oss om ni har några frågor.

5. Kontakt

Resursbokning har en support som har öppet under kontorstid och kan nås via chat, telefon och/eller e-post. Det går alltid att ställa dina frågor om Resursbokning och Schemaläggning efter kontorstid så återkopplar vi så fort vi öppnar igen.

Telefon: 08 – 407 07 30
E-post: support@resursbokning.com
Eller använd vårat kontakta oss forumlär [HÄR].

En webbdemo av schemaprogrammet är super enkelt! Vi gör en presentation medhjälp av TeamViewer (www.teamviewer.com) där vi går igenom funktionalitet men framförallt lyssnar på era behov, vad ni vill få ut av systemet och försöker framhäva vilket värde vårat systemet kan ge just er firma.

Nyheter

Senaste Uppdateringar

Läs om de senaste uppdateringarna och få snabba tips om hur du kan schemalägga smart i ResursBOKNING

Avgör själv! Testa ResursBOKNING och prova att schemalägga helt kostnadsfritt i 2 veckor - Det är busenkelt!

PROVA NU! REDAN KUND? LOGGA IN HÄR

Ladda ner appen redan idag!

Resursbokning Schemaläggning - Gå till toppen!