Senaste nytt från Resursbokning
Har du frågor ring 08 - 407 07 30 så berättar vi mer

Stämpelklocka över nätet


Resursbokning var tidigt ute med en elektronisk personalliggare för att ersätta eller komplettera den gröna boken för restauranger. Inskrivning sker via en eller flera datorer eller surfplattor på arbetsplatsen. Vi ville kunna komplettera detta med en fast terminal där man kan dra en bricka för att stämpla in - fast detta skall ju ske online, över nätet.

Arbetet är inte klart ännu, men det har varit spännande och vi har kommit väldigt långt redan efter någon vecka.

Den första svårigheten var att hitta terminaler som kan sitta och vara påslagna 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, samt hantera trafik över internet och kunna läsa av RFID-brickor. Efter lite möten med olika parter har vi tagit hem testmaskiner som vi kopplar in mot våra vanliga webservrar.

Användaren identifierar sig genom att svepa sin bricka och terminalen verifierar användaren, kontrollerar eventuellt schema och stämplar in användaren. Om en instämpling skiljer sig väsentligt från ordinarie schematid kommer i vanlig ordning terminalen att fråga efter eventuella komplementerande uppgifter.

För att kunna stödja möjligheten att mata in text, har vi byggt ett helt webbaserat virtuellt tangentbord som fungerar på tryckkänslig skärm.

Terminaler i olika storlekar testas nu internt för att sedan provköras hos kunder som visat intresse att vara pilottestare.

Vi hoppas att både stämpelklocka och personalliggare skall bli precis så bra som man alltid önskat att de var.

Här kan du läsa senaste nytt från Resursbokning

Du kan även prenumerera på vår RSS-feed så att du snabbt kan få våra senaste nyheter.

rss